Kontakt oss
Online Booking

Hjelp mot snorking og søvnapné

– behandling med snorkeskinne

Visste du at…

Søvnapné kalles den skjulte epidemien. Mennesker som lider av OSA (Obstuktiv Søvn Apné) og som kanskje opplever hundrevis av tilfeller med apnéer (pustestans) per natt, husker sannsynligvis ingenting av dette.  Kontakt oss for en time hos våre erfarne tannleger. Les gjerne våre pasientomtaler på vår Facebook side.

Det er ikke kun din partner som sliter på grunn av din snorking. Du har veldig høy risiko for å få høyt blodtrykk, hjerte- og kar sykdommer, diabetes og depresjon. Du som snorker sover dårlig og er ofte sliten om dagen. Få en slutt på snorkingen, kontakt oss i dag for en time hos våre erfarne tannleger.

Hva er søvnapné‎?

Obstruktiv søvnapné (OSA) er en farlig søvnforstyrrelse. Svelgmusklatur og tunge sovner inn under søvn, og blokkerer luftveiene. Gjentatte pustestans – opptil 600 ganger per natt – er følgen. Hjernen reagerer med å sende ut vekkesignaler for ikke å kveles, noe som den sovende selv ikke merker. Pustingen fortsetter igjen med gjesping etter luft, og dermed oppstår også svært høylydte snorkelyder. De gjentatte vekkereaksjonene fører til en ikke-restituerende søvn og helseproblemer relatert til denne tilstanden. Om morgenen våkner pasientene trette og ikke-uthvilte, plaget av dagtretthet og konsentrasjonsmangel, noe som kan føre til den farlige mikrosøvnen under kjøring.

Er snorking et tegn på søvnapné?

Høylytt, kontinuerlig snorking kan være et viktig tegn på at personen lider av obstruktiv søvnapné (OSA). Følgene av ubehandlet søvnapné kan være høyt blodtrykk, hjerteinfarkt eller slag. Også seksuelle funksjonsforstyrrelser eller diabetes kan være tilknyttet søvnapnésyndromet. Under normal søvn holder musklene som kontrollerer tungen og den myke ganen luftveiene åpne. Når disse musklene avspennes, innsnevres luftveiene. Dette kan føre til snoking. Når tungen og svelgmusklene avspennes for mye, kan luftveiene lukkes helt og det oppstår gjentatte pustestans.

Din tannlege har løsningen

snorkeskinne

Snorkeskinne

Vi tilbyr komfortabel og effektiv behandling mot snorking og søvnapné‎. Behandlingen er klinisk utprøvd og patentert med høy pasient komfort. Vi tilbyr søvnapnéskinne, også kalt snorkeskinne, som er spesialtilpasset hver enkelt pasient og er den best dokumenterte i verden. Dens effektivitet i behandling av snorking og søvnapné er belyst i mange vitenskapelige studier. Behandlingen er rettet mot personer som lider av

  • Snorking
  • Kvelningfornemmelser eller gisping etter pusten under søvn
  • Dagtretthet
  • Høyt blodtrykk
  • Angst eller depresjon

Våre tannleger undersøker munn og tenner grundig og bekrefter kjevens tilstand ved hjelp av røntgenbilder. I tillegg vil tannlegen også avgjøre om behandlingen er egnet i forhold til din tannstatus. Det er nødvendig med et avtrykk av dine tenner for å kunne lage søvnapnéskinnen eller snorkeskinnen. Avtrykkene sendes vårt laboratorium hvor https://helsenorge.no/sykdom/sovnproblemer/snorking-og-sovnapne#Behandling-av-s%C3%B8vnapn%C3%A9-skinnen lages i henhold til disse målene. Tannlegen viser deg hvordan du kan sette på og av skinnen på egenhånd. Les gjerne mer om snorking og søvnapné på Helsenorge sine websider, og Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer.

PASIENTTILBAKEMELDINGER

"Kan på det varmeste anbefale smil tannlegesenter. Hele behandlingen var smertefri, helt utrolig! Tannlegen tar seg tid til å forklare, noe som gjør behandlingen mindre skummel."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
"Tannlegen utstråler stor trygghet. Hun utførte behandlingen på en svært profesjonell måte. Selvet resultatet ble svært vellykket, jeg er meget imponert over hennes faglige dyktighet. Benytter også anledningen til å rose de andre på kontoret, for deres evne sammen med henne til å skape god stemning."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
“Rutinert, strukturert, hygienisk og profesjonell tannlege! Ikke minst, meget hyggelig og blid! Tannlegebesøk er ikke lenger en skrekk for meg takket være smil tannlegesenter.”
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag: kl. 07:30 – 20:00
Lørdag – søndag: kl. 10:00 – 16:00
Akutt tannlegevakt

23 65 18 81

Gjør en avtale

Camilla Schjelderup Mjørud er vår daglig leder. Hun er svært dyktig og hyggelig. Ring henne på telefon 23 65 18 81 om du har spørsmål eller tilbakemeldinger. Det blir hun glad for.

Bestill Time