Kontakt oss
Online Booking

Tanntips

Smil Tannlegesenter setter munnhelse i fokus. Vi setter av tid til å utarbeide informative artikler innen tannlegefaget til fordel for deg. I tillegg gir vi deg nyttige råd og tips om forebyggende arbeid. Er det et tannhelseemne du savner informasjon om, eller tannlegenytt du mener flere bør få vite om, send oss gjerne en e-post, det kan andre ha godt av. God lesning. Smil Tannlegesenter – verdens hyggeligste tannleger.

Sjekk munnen for kreft

Kreft i munnen

En oralmedisinsk undersøkelse kan avsløre kreft i munnhulen. Flere alvorlige sykdommer som munnhulekreft, leukemi, immunsvikt, blodsykdommer, og tarmsykdommer kan avsløres i munnen. Noen alarmsymptomer våre tannleger undersøker er blant annet spontane blødninger, sår som ikke gror, kuler og hevelser.

Les mer om kreft i munnhulen.

Hva er egentlig syreskader?

Syreskader

Syreskader

Tannlege Ina Kornelia Åtegien får ofte inn pasienter med syreskader på tennene. Syreskader er blitt en stor tannhelseutfordring i Norge. Men hva er egentlig syreskader? Hvorfor er enkelte mer utsatt enn andre, og hvordan oppstår det? Har energidrikker skylden? Ina Kornelia gir gode svar og forklarer hvordan man best kan ta vare på tannemaljen.

Les mer om syreskader.

Alt du trenger å vite om implantater

Implantat

Implantat

Vår dyktige tannlege Jovana har skrevet en god og lettlest artikkel om tannimplantater. Her kan du lese om hva et tannimplantat er, og hvilke muligheter det kan gi deg som mangler tenner. Hun gir deg også gode tips og råd, samt mulige begrensinger og fallgruver dersom du vurderer implantatbehandling. Husk at du kan komme innom for en gratis og uforpliktende samtale rundt implantatbehandling med våre tannleger.

Les mer om implantat.

Søvnapné kan være årsaken

snorkeskinne

Snorkeskinne

Snorking, pustestans under søvnen og unormal trøtthet om dagen er de vanligste tegn på søvnapné. Snorking og pustestans forstyrrer søvnen og gjør at man ikke kommer ned i de dypeste søvnstadiene som gir kroppen best hvile. Å sove sammen med noen som snorker kraftig, er ikke bare irriterende. Det kan også påvirke personens fysiske og emosjonelle tilstand. Det er ikke uvanlig at snorkeren reagerer med fornektelse på partnerens klager, noe som igjen kan forsterke problemene ytterligere. Vi tilbyr hjelp mot snorking og søvnapné.

Les mer om søvnapné og behandlingen.

Plages du av munntørrhet?

Munntørrhet

Munntørrhet

Munntørrhet gir økt risiko for karies og andre sykdommer i munnen. Vi opplever alle at vi blir tørre i munnen fra tid til annen. Hvis dette skjer hele tiden eller svært ofte, kan det tyde på at du lider av munntørrhet. Munntørrhet er relativt vanlig. Ca. 20% av den voksende befolkningen lider av munntørrhet. Blant eldre og de som benytter mye medisiner er frekvensen opp mot 40% i følge dansk forskning. Bivirkning av medisiner er den hyppigste årsaken til munntørrhet. Mer enn 1500 medikamenter har tørr munn som bivirkning.

Les mer om munntørrhet.

Felles retning mot ansvar for egen helse

Verdens Helseorganisasjon, WHO, peker på sukker som fellesnevner for karies og fedme. Samtidig vet vi at cirka 30 prosent av alle tilfeller av diabetes type 2 og overvekt kan bli unngått med små endringer i kosthold og aktivitet.

Vi tannleger og tannpleiere må bli bedre på å kommunisere helse med pasientene våre. Samtidig må samfunnet ellers ta større ansvar og legge til rette for at sunnere valg blir enkleste valget. Livsstil påvirker helsa og tannhelsa vår.

Fem tips til bedre munnhelse

Hvorfor må man egentlig pusse tennene hver morgen og kveld? Hva er egentlig en tungeskrape. Vi gir deg fem tips til bedre munnhygiene.

  1. Puss tennene to ganger om dagen. Bruk tanntråd eller mellomromsbørster for å bli kvitt alle matrester. Dette er også viktig for å unngå karies og tannkjøttbetennelse.
  2. Rengjør tungen hver dag. En ren og frisk tunge er rosa. Det hvite belegget du kan få bakerst på tungen inneholder mange bakterier, og bør pusses bort med tannbørsten eller ved bruk av en tungeskraper.
  3. Spis og drikk regelmessig. Spis variert mat som krever tygging, og ikke la det gå for lenge mellom måltidene.
  4. Stress ned. Stress kan føre til munntørrhet, som igjen kan gi økt bakterieflora i munnen. Fukt munnen med en tyggis hvis den føles tørr.
  5. Unngå røyking og mye alkohol.
Timebestilling

PASIENTTILBAKEMELDINGER

"Kan på det varmeste anbefale smil tannlegesenter. Hele behandlingen var smertefri, helt utrolig! Tannlegen tar seg tid til å forklare, noe som gjør behandlingen mindre skummel."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
"Tannlegen utstråler stor trygghet. Hun utførte behandlingen på en svært profesjonell måte. Selvet resultatet ble svært vellykket, jeg er meget imponert over hennes faglige dyktighet. Benytter også anledningen til å rose de andre på kontoret, for deres evne sammen med henne til å skape god stemning."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
“Rutinert, strukturert, hygienisk og profesjonell tannlege! Ikke minst, meget hyggelig og blid! Tannlegebesøk er ikke lenger en skrekk for meg takket være smil tannlegesenter.”
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag: kl. 07:30 – 20:00
Lørdag – søndag: kl. 10:00 – 16:00
Akutt tannlegevakt

23 65 18 81