Smil Tanntips2018-04-06T08:59:45+00:00
Kontakt oss
Tannlegepriser

Tanntips

Smil Tannlegesenter setter munnhelse i fokus. Vi setter av tid til å utarbeide informative artikler innen tannlegefaget til fordel for deg. I tillegg gir vi deg nyttige råd og tips om forebyggende arbeid. Er det et tannhelseemne du savner informasjon om, eller tannlegenytt du mener flere bør få vite om, send oss gjerne en e-post, det kan andre ha godt av. God lesning. Smil Tannlegesenter – verdens hyggeligste tannleger.

Smil Tannlegesenter setter av tid til å informere om nyttige råd og tips som hjelp til deg for å ta bedre vare på din munnhelse.

Felles retning mot ansvar for egen helse

Verdens Helseorganisasjon, WHO, peker på sukker som fellesnevner for karies og fedme. Samtidig vet vi at cirka 30 prosent av alle tilfeller av diabetes type 2 og overvekt kan bli unngått med små endringer i kosthold og aktivitet.

Vi tannleger og tannpleiere må bli bedre på å kommunisere helse med pasientene våre. Samtidig må samfunnet ellers ta større ansvar og legge til rette for at sunnere valg blir enkleste valget. Livsstil påvirker helsa og tannhelsa vår.

Fem tips til bedre munnhelse

Hvorfor må man egentlig pusse tennene hver morgen og kveld? Hva er egentlig en tungeskrape. Vi gir deg fem tips til bedre munnhygiene.

  1. Puss tennene to ganger om dagen. Bruk tanntråd eller mellomromsbørster for å bli kvitt alle matrester. Dette er også viktig for å unngå karies og tannkjøttbetennelse.
  2. Rengjør tungen hver dag. En ren og frisk tunge er rosa. Det hvite belegget du kan få bakerst på tungen inneholder mange bakterier, og bør pusses bort med tannbørsten eller ved bruk av en tungeskraper.
  3. Spis og drikk regelmessig. Spis variert mat som krever tygging, og ikke la det gå for lenge mellom måltidene.
  4. Stress ned. Stress kan føre til munntørrhet, som igjen kan gi økt bakterieflora i munnen. Fukt munnen med en tyggis hvis den føles tørr.
  5. Unngå røyking og mye alkohol.

 Søvnapne kan være årsaken

Snorking, pustestans under søvnen og unormal trøtthet om dagen er de vanligste tegn på søvnapne. Snorking og pustestans forstyrrer søvnen og gjør at man ikke kommer ned i de dypeste søvnstadiene som gir kroppen best hvile.

Timebestilling

PASIENTTILBAKEMELDINGER

"Kan på det varmeste anbefale smil tannlegesenter. Hele behandlingen var smertefri, helt utrolig! Tannlegen tar seg tid til å forklare, noe som gjør behandlingen mindre skummel."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
"Tannlegen utstråler stor trygghet. Hun utførte behandlingen på en svært profesjonell måte. Selvet resultatet ble svært vellykket, jeg er meget imponert over hennes faglige dyktighet. Benytter også anledningen til å rose de andre på kontoret, for deres evne sammen med henne til å skape god stemning."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
“Rutinert, strukturert, hygienisk og profesjonell tannlege! Ikke minst, meget hyggelig og blid! Tannlegebesøk er ikke lenger en skrekk for meg takket være smil tannlegesenter.”
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag: kl. 07:30 – 20:00
Lørdag – søndag: kl. 10:00 – 16:00
Akutt tannlegevakt

23 65 18 81