Kontakt oss
Online Booking

Bittskinne mot tanngnissing

-Tanngnissing vil ødelegge dine tenner!

Visste du at…

Tanngnissing kan gi helseplager som stress og hodepine. I tillegg vil tanngnissing medføre at tennene slites ned og fyllinger går i stykker. Kontakt vår tannlegeklinikk for time avtale i dag.

Plages du med tanngnissing om natten? Du er ikke alene. Tanngnissing er et utbredt problem. Vi har lang erfaring med behandling av tanngnissing med bittskinne. En bittskinne vil kunne stabilisere kjeven og virker avlastende på kjeveledd og kjevemuskler. Bittskinnen beskytter tennene mot slitasje og belastning som påføres av tanngnissingen.

Les gjerne våre pasientomtaler på vår Facebook side.

Årsak til tanngnissing

Tanngnissing, eller bruxisme som det heter på fagspråket, er gnissing av tenner. Tanngnissing forekommer ofte om natten og i søvne. I mange tilfeller er man heller ikke selv klar over det. Det er først når tannlegen tar en undersøkelse de fleste blir orientert om problemet. Det tannlegen oppdager er som oftest at tennene er i ferd med å slites ned. Tanngnissing hos voksne er et utbredt problem. Vedvarende problemer med tanngnissing ses hyppigst hos personer i tenårene og opp til 40-årsalder. Tanngnissing vil ødelegge dine tenner. Det er derfor viktig at du så snart som mulig kontakter en tannlege for en undersøkelse og en behandlingsplan.

Tanngissing og hodepine

Flere pasienter melder om at de ofte våkner med stiv nakke eller hodepine om morgenen. Studier viser en klar sammenheng mellom tanngnissing og hodepine. Sporadiske migrene anfall kan også i enkelte tilfeller være et symptom av tanngnissing.

Hva er bittskinne?

En bittskinne en avtakbar plastbeskytter individuelt tilpasset dine tenner. Istedenfor å slite på tennene slites bittskinnen. Det finnes både en hard og en myk bittskinne. En hard bittskinne er lagd i hard plast og er omtrent dobbel så tykk som en myk bittskinne. Tannlegen din vil kunne vurdere hvilken type bittskinne som passer deg. En bittskinne dekker enten alle tennene på den øvre eller alle tennene på den nedre kjeven. I svært vanskelige tilfeller vil enkelte pasienter ha behov for to bittskinner, en i over- og en i underkjeven.

Bittskinne mot tanngnissing

Bittskinne mot tanngnissing er en metode som virkelig fungerer, og som har hjulpet flere tusen mennesker i Norge. Bittskinnen anbefales av leger og tannleger med spesialkompetanse innen dette helseproblemet og antallet fornøyde pasienter og gode anbefalinger taler for seg selv. Vi benytter bittskinner som er utviklet i samarbeid med tannleger og tannteknikere for maksimal effekt og komfort. Når du kommer til vår tannlegeklinikk vil tannlegen gjennomføre en grundig undersøkelse og planlegge for din behandling. Tannlegen vil forsøke å avdekke årsaken til gnissingen. Tannlegen vil også se etter skader på tennene, samt ta røntgenbilder for å se om tennene dine er plassert riktig i forhold til hverandre. Du vil få en helt individuelt tilpasset avtakbar bittskinne. Vi tar avstøpning av dine tenner for nettopp å kunne fremstille bittskinner som passer akkurat til din munn og dine tenner.

Behandling med bittskinne kan være særlig og har mange positive helsemessige effekter:

  • Reduserer slitasje på tenner og fyllinger
  • Virker avlastede på både kjevemuskler, ledd og sener
  • Stabiliserer bittet

Erfaringer med bittskinne

Vi har fått mange gode tilbakemelding fra pasienter som har benyttet bittsinne mot tanngnissing. Deres erfaringer med bittskinne har vært viktig for oss for å kunne justere og stadig forbedre dette tilbudet. Våre tannleger har hjulpet mange pasienter med å bli kvitt tanngnissing. Mange har fullstendig stoppet med tanngnissing. De har tilbakemeldt at de opplever mer energi i hverdagen og føler seg mer opplagt enn noen gang. Enkelte har også blitt kvitt langvarige plager med hodepine.

Sove med bittskinne

Tanngnissing skjer som oftest ubevisst og mens vi sover. En bittskinne brukes derfor som regel om natten. Både den myke og den harde. Det er gjerne om nettene og når man sover tanngnissing som oftest oppstår. Det er viktig ved kontinuerlig bruk for maksimal effekt. I enkelte tilfeller vil tannlegen også kunne anbefale å benytte bittskinnen også på dagtid.

Bittskinne for tanngnissing og Helfo refusjon

Helfo

Helfo

Store tannskader på grunn av tanngnissing kan gi rett til refusjon fra Helfo. Smerter i tyggemuskulatur og sykdom i kjeveledd som følge av tanngnissing gir også rett til refusjon fra Helfo. Du behøver ikke å legge ut for kostnader som vil bli refundert, dette går direkte mellom oss og Helfo. Vi hjelper deg, også med utfylling og innsending av skjema.

Velrenommert tannlegesenter

Behandling mot tanngnissing

Behandling mot tanngnissing

Velkommen til Smil Tannlegesenter! Når du kontakter oss vil våre tannhelsesekretærer, Beate Kittilsen og Camilla Mjørud, rettlede deg under hele prosessen, svare på dine spørsmål, bestille tannlegetime for deg på kort varsel, og stå kort sagt til din disposisjon før, under og etter din tannbehandling. Vi setter strenge krav til faglig kompetanse, og streber etter å kunne yte tett og personlig service – alt for at du som pasient skal føle deg trygg og sikker hos oss.

Vi er et tverrfaglig helseteam bestående av almenpraktiserende tannleger, spesialister, leger og psykologer. Vi er en av få klinikker som har spesialkompetanse innen en rekke behandlinger, herunder tannlegeskrekk/odontofobi og estetisk/kosmetisk tannbehandling. Klinikken er utstyrt med det aller nyeste innen teknisk utstyr, som for eksempel toppmoderne tannlegestoler og OPG panoramarøntgen.

  

Direkte oppgjør med Helfo

Vår tannlegeklinikk har direkteavtale med Helfo. Det betyr at du som pasient slipper å legge ut for den delen av regningen som trygden dekker, og du slipper å søke Helfo om refusjon i ettertid. Dette arbeidet tar vi oss av. Helfo dekker tannlegeutgifter for enkelte pasienter som faller inn under deres betingelser. På denne lenken finner du en oversikt over tilstander/tilfeller som kan gi rett til refusjon fra folketrygden/Helfo.

Slik finner du oss
Du vil finne oss ved Nationaltheatret t-banestasjon, et steinkast unna Stortinget, Karl Johans gate, Aker Brygge, og Tjuvholmen. Våre pasienter kommer fra hele Oslo, med ekstra stor pågang fra Frogner, Majorstuen, Skøyen, Nydalen, Torshov, Sagene, Røa, og Fornebu. Smil Tannlegesenter er for alle – enten du er ung eller gammel – enten du har en alvorlig tannlidelse eller bare ønsker å pynte litt på tennene. Hos oss er du sikret en faglig dyktig og topp moderne tannbehandling – et komplett tannlegetilbud helt uten hull!

Få time på kort varsel

PASIENTTILBAKEMELDINGER

"Kan på det varmeste anbefale smil tannlegesenter. Hele behandlingen var smertefri, helt utrolig! Tannlegen tar seg tid til å forklare, noe som gjør behandlingen mindre skummel."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
"Tannlegen utstråler stor trygghet. Hun utførte behandlingen på en svært profesjonell måte. Selvet resultatet ble svært vellykket, jeg er meget imponert over hennes faglige dyktighet. Benytter også anledningen til å rose de andre på kontoret, for deres evne sammen med henne til å skape god stemning."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
“Rutinert, strukturert, hygienisk og profesjonell tannlege! Ikke minst, meget hyggelig og blid! Tannlegebesøk er ikke lenger en skrekk for meg takket være smil tannlegesenter.”
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag: kl. 07:30 – 20:00
Lørdag – søndag: kl. 10:00 – 16:00
Akutt tannlegevakt

23 65 18 81