Kontakt oss
Online Booking

Skallfasetter kan være løsningen

Det er mange grunner til at skallfasetter stadig øker i popularitet blant befolkningen i Oslo. Skallfasetter kan blant annet brukes til å skjule misfarget emalje slik at tennene ser vakrere og friskere ut. Kort sagt fungerer skallfasetter på samme måte som løsnegler for hendene. Kom innom for en gratis konsultasjon så kan du høre tannlegens faglige vurdering. Les gjerne våre pasientomtaler på vår Facebook side.

#DENFØLELSEN
Fikset tennene med skallfasetter hos Smil Tannlegesenter. Kontakt oss du også.

Smil Tannlegesenter
Pasientomtale fra 28. november 2017: Her blir du møtt med varme, omsorg, forståelse og respekt. Kunne ikke vært mer fornøyd og lettet etter besøket. Verdens hyggeligste tannleger passer bra til beskrivelsen.” Les gjerne flere pasientomtaler på vår Facebook-side.

Hva er skallfasetter?

Skallfasetter er i dag en vanlig form for kosmetisk tannpleie. Skallfasetter er et tynt lag med porselen som tilvirkes slik at de passer på den synlige overflaten av tanna. De er svært tynne, mellom 0.3 mm til 0.5 mm i tykkelse og svært sterke. De blir satt direkte på dine egne tenner og gir et naturlig utseende som gir jevne, pene tenner. Kjært barn har mange navn. Kalles også gjerne porselensfasader, porselensfiner, eller porselenfasetter.

Det er også mulig å få en enkelt skallfasett for å dekke over en misfarget tann eller å dekke over en tann der en bit har brukket og løsnet. Hvis en tann har en svak skjevhet vil også skallfasett kunne være en god løsning, for å få den på linje med de øvrige tennene.

Under kan du se  en kort videoklipp som beskriver hvordan skallfasetter enkelt settes på tennene.

Skallfasetter kan blant annet:

 • Lukke små uønskede mellomrom
 • Dekke misfargninger – fyllinger
 • Lysne gule tenner
 • Rette krokete eller skjeve tenner

Før du kan få skallfasetter, blir tennene undersøkt for å se om du kan ha denne behandlingen. Tannlegen vil med andre ord undersøke om skallfasetter er den beste løsningen for deg.

Fordeler med skallfasetter:

Det er noen helt klare fordeler ved å benytte denne behandlingsformen;

 • Veldig naturlig og estetisk resultat
 • Tannsubstansbesparende sammenlignet med krone
 • Mindre risiko for tannskader sammenlignet med krone

Ulemper med denne behandlingsformen:

 • Skallfasetter kan falle av ved overbelastning
 • Ikke egnet ved sterkt redusert tannsubstans

Skallfasetter før og etter bilde

Skallfasetter

Skallfasetter

Smil Tannlegesenter har behandlet mange pasienter med denne behandlingsformen. Både kvinner og menn oppsøker oss for å oppnå flotte, hvite tenner. Opplever du misfargede tenner, skjeve og ufine tenner? Da er skallfasetter løsningen for deg. Bildet viser før og etter behandling med komposittfasetter. Pasienten har fått skallfasetter på de tre øverste og de tre nederste tennene. Som det fremgår av før og etter bildet, er kontrastene store. Høyre side viser flotte, rette og hvite tenner. Venstre side er et bilde i forkant av behandlingen.

Eventuelle feilstillinger og skjevheter rettes opp. Fasetter kan tette mellomrom mellom tennene.  Denne behandlingen gir deg ditt attraktivte smil tilbake igjen.

Hvor lenge varer en skallfasett?

Fasetten sitter godt fast og løsner vanligvis ikke ettersom den limes til tannen. Resultatet blir svært naturlig, takket være at fasetten ligner tannens egen oppbygning, nesten som et nytt lag med emalje. En fasett kan vare i mange år. Likevel er det en del forhold som kan påvirke levetiden:

 • Brudd av porselen – ved tygging kan en fasett bli utsatt for store krefter. Uheldig belastning kan over tid føre til at deler av porselenet knekker av.
 • Karies – Det kan ikke bli hull i selve fasetten, men det kan bli hull i tannen nedenfor fasettens avslutning. Dersom hullet er stort må fasetten erstattes med ny fasett eller en krone. Et lite hull kan repareres med kompositt/ plastfylling.
 • Fasett som løsner – En fasett bondes på med et meget sterkt lim, men det forekommer i sjeldne tilfeller at den allikevel løsner. Ofte kan denne limes på plass igjen. Ta den derfor med til tannlegen så snart som mulig.

Hva koster en skallfasett?

Det er ofte vanskelig å vite på forhånd om skallfasetter vil være den optimale løsningen. Derfor tilbyr vi deg en gratis og uforpliktende konsultasjon, slik at tannlegen kan gjøre en faglig vurdering. Ring oss på 23651881 hvis du har spørsmål om pris og skallfasettbehandling. Vi gir alle våre pasienter et skriftlig kostnadsoverslag og en behandlingsplan før en eventuell behandling påbegynnes. Dette for å gi deg forutsigbarhet, og sikre fornøyde pasienter. Kontakt oss for å avtale en gratis konsultasjonstime i dag.

Velkommen til Smil Tannlegesenter

Vi er et moderne tannlegekontor i Oslo sentrum. Du vil finne oss i Nationaltheatret, et steinkast unna Stortinget og Karl Johans gate. Vår tannleger er alle utdannet i Norge og medlemmer av Den Norske Tannlegeforening. Vi har hyggelige lokaler med dempet lyd og behagelig lys. Vi har i tillegg TEMPUR-tannlegestoler, for å gi deg som pasient den optimale tannlegeopplevelsen. Vi hat tett samarbeid med spesialister, leger og psykologer. Våre pasienter kommer fra hele Oslo, med ekstra stor pågang fra Frogner, Majorstuen, Nydalen, Torshov, Sagene, Røa, og Fornebu.

Få time på kort varsel

PASIENTTILBAKEMELDINGER

"Kan på det varmeste anbefale smil tannlegesenter. Hele behandlingen var smertefri, helt utrolig! Tannlegen tar seg tid til å forklare, noe som gjør behandlingen mindre skummel."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
"Tannlegen utstråler stor trygghet. Hun utførte behandlingen på en svært profesjonell måte. Selvet resultatet ble svært vellykket, jeg er meget imponert over hennes faglige dyktighet. Benytter også anledningen til å rose de andre på kontoret, for deres evne sammen med henne til å skape god stemning."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
“Rutinert, strukturert, hygienisk og profesjonell tannlege! Ikke minst, meget hyggelig og blid! Tannlegebesøk er ikke lenger en skrekk for meg takket være smil tannlegesenter.”
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag: kl. 07:30 – 20:00
Lørdag – søndag: kl. 10:00 – 16:00
Akutt tannlegevakt

23 65 18 81