Kontakt oss
Online Booking

Sommertilbud på tannbleking!

Nå tilbyr vi profesjonell tannbleking til kun kr. 2490,- (ord. pris 3995,-). Prisen inkluderer alt som trengs for en vellykket, skånsom og sikker tannbleking av både over- og underkjeven. Tilbudet varer hele juli. Bestill time enkelt online her.

Stadig flere bleker tennene. – Dette må du vite

Med sommeren endelig her, er det stadig flere som benytter seg av tannbleking for å kunne smile skinnende hvitt gjennom sommernettene. Her er tannlegens råd til hvordan du får perleraden tilbake – skånsomt og effektivt.

Skånsom og trygg tannbleking

– I dag er tannbleking uten bivirkninger for tannemalje og tannkjøtt. Men det fordrer at man involverer tannlegen sin i prosessen, fremholder tannlege Kristin Eppland.

Hun jobber som faglig leder på Smil Tannlegesenter, som har hjulpet cirka 1000 pasienter de siste to årene med å få det hvite smilet tilbake. Selv om man skulle tro det var flest kvinner, er halvparten av de som bleker tennene menn.

– Tidligere var tannbleking et omdiskutert tema. Økt kompetanse og mer skånsomme metoder har gjort at stadig flere velger å bleke tennene i dag, fortsetter Eppland.

Dette må du sjekke før du bleker

Tannbleking

Faglig leder på Smil Tannlegesenter, Kristin Eppland (t.h.) nyter det nye smilet til en fornøyd kunde.

Ifølge tannlegen er det en rekke kriterier som bør være oppfylt for at bleking er anbefalt.

– Man bør ha generelt god tannhelse og være fri for tannkjøttsykdommer. Det er derfor avgjørende at man konsulterer en tannlege i forbindelse med bleking, sier Eppland.

Smil Tannlegesenter fjerner overflatemisfarging på tennene før bleking, slik at blekemidlene fungerer mer effektivt.

– Norske myndigheter stiller dessuten strenge krav til midlene som kan benyttes i tannbleking, og jeg vil fraråde folk å kjøpe blekingsmidler utenom tannklinikkene, understreker hun.

Slik bleker du tennene

Etter at tannlegen har vurdert om dine tenner er egnet for bleking, vil det tas et avtrykk av dine tenner. Klinikken vil utforme blekeskinner som er individuelt tilpasset din kjeve, og du vil få utlevert blekingsmiddelet i form av en gel.

– Man sover med blekeskinnene i tre til seks netter per kjeve, frem til man er fornøyd med resultatet. Fordelen med denne metoden er at pasienten selv kan bestemme graden av hvithet, fremholder Eppland.

Hun understreker at tannlegene ved Smil Tannlegesenter har spesialkompetanse innen estetisk tannbehandling, og vil gi grundige instruksjoner på hvordan prosessen hjemme foregår.

– Gir langvarig effekt

I blekeperioden bør man unngå produkter som kan misfarge tennene, som vin, te, kaffe og tobakk. Det er fordi tennene er mer mottakelige for fargestoffer.

– Resultatet av blekingen kan vedvare i flere år dersom man er flink til å ta vare på tennene. Det kan allikevel være lurt å ta vare på blekeskinnene i tilfelle du får lyst på en oppfriskning etter et par år, sier Eppland. Ifølge tannlegen er det å bleke tennene fullstendig smertefritt.

– Smil Tannlegesenter har som fokus at all behandling skal være smertefri. Vi er derfor tilgjengelig før, under og etter behandling, og har utvidede åpningstider slik at pasienter kan få hjelp til å justere, bleke og forme tennene akkurat når det passer dem, avslutter Kristin Eppland med.

Få hvitere tenner nå

Blekeresultet vil variere fra person til person, men nesten alle vil få sine tenner bleket etter endt behandling. Personer med sterkt misfarget tenner har tendens til å oppnå mer synlige resultater enn personer med kun litt misfarget tenner. Det er viktig å få tannlegens vurdering av egnethet til tannbleking under den første konsultasjonen. Enkelte menneskers tannsett er ikke egnet, som kan skyldes tannkjøttsykdommer (f.eks. periodontitt) eller tannsunnhetsproblemer (f.eks. karies). Hvis du har fått en kroneplastfylling eller lignende behandlinger i tannsettet, vil en blekingsbehandling ikke endre fargen på disse fyllingene. Derfor kan det være nødvendig å få skiftet de gamle fyllingene, så de passer den nye hvite fargen på tennene. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg til å vurdere dette. Gravide eller ammende anbefales å vente til etter fødsel og etter ammingsperioden er over. Og du, det er 18-års grense på all estetisk behandling hos oss.

  • Det er 18 års aldersgrense for tannbleking
  • Gravide og ammende frarådes å benytte tannbleking
  • Eventuelle tannbroer, tannkroner eller skallfasetter blekes ved andre metoder enn hjemmebleking
  • Tannområdet like ved tannkjøttet har naturlig mørkere farge og vil derfor ta noe lenger tid å bleke
  • Resultatet av blekingen og dens varighet avhenger av livsstil, munnhygiene og vedlikehold
  • Ikke bruk andre blekemidler enn de som er kjøpt hos din tannlege
  • Det er nyttig å skylle munnen med fluor i blekeperioden og de første ukene etter blekingen

PASIENTTILBAKEMELDINGER

"Kan på det varmeste anbefale smil tannlegesenter. Hele behandlingen var smertefri, helt utrolig! Tannlegen tar seg tid til å forklare, noe som gjør behandlingen mindre skummel."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
"Tannlegen utstråler stor trygghet. Hun utførte behandlingen på en svært profesjonell måte. Selvet resultatet ble svært vellykket, jeg er meget imponert over hennes faglige dyktighet. Benytter også anledningen til å rose de andre på kontoret, for deres evne sammen med henne til å skape god stemning."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
“Rutinert, strukturert, hygienisk og profesjonell tannlege! Ikke minst, meget hyggelig og blid! Tannlegebesøk er ikke lenger en skrekk for meg takket være smil tannlegesenter.”
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag: kl. 07:30 – 20:00
Lørdag – søndag: kl. 10:00 – 16:00
Akutt tannlegevakt

23 65 18 81