Kontakt oss
Online Booking

Tannlegeskrekk – vi bryr oss. Virkelig!

Visste du at…
Vi møter deg – ikke som en pasient – men som en venn. Du vil føle at du blir ivaretatt og lyttet til. Vi setter av god tid til deg, og forklarer tydelig alle stegene i et behandlingsforløp. Sammen får vi til et smertefritt og behagelig tannlegebesøk. På Smil får du en ikke-dømmende og omsorgsfull behandling. Kontakt oss.

Våre tannleger har tilleggskompetanse i tannlegeskrekk med odontofobieksamen i regi av Norsk forening for odontofobi, og har hjulpet flere hundre pasienter gjennom flere år. Stol på oss og la oss hjelpe deg. Les gjerne våre pasientomtaler på vår Facebook side.

Reportasje på TV2

Tannlegeskrekk_TV2_Smil

TV2 hos Smil Tannlegesenter

I mai 2018 lagde TV2 en reportasje om tannlegeskrekk hos Smil Tannlegesenter i Oslo. Her møtes pasienten Mona, som lenge har slitt med tannlegeskrekk, og vår tannlege Jovana som har behandlet mange i denne pasientgruppen. Det er et svært interessant møte, der Mona beskriver hvordan angsten ble overvunnet. Hos oss vil du som pasient oppleve en ikke-dømmende og omsorgsfull behandling. Du vil få en personlig og tilrettelagt oppfølging. Les hele reportasjen på TV2-sine sider.

Pasientomtale fra 22. november 2017: På 14 år hadde jeg vært hos tannlegen 2 ganger. Jeg har pga tidligere erfaringer hatt maksimal tannlegeskrekk. Nå i høst gjorde jeg grundige søk på nettet etter gode tannleger som hadde erfaring med pasienter med tannlegeskrekk. Jeg fant ut jeg ville prøvd Smil Tannlegesenter. Jeg angrer ikke et sekund. Fra jeg nervøs møtte opp og til nå har jeg blitt behandlet med største integritet, respekt, omsorg og forståelse. Men også med “drive” om å jobbe med tannlegeskrekken. Min tannlege, har vært superflink. Veldig tålmodig, forutsigbar og profesjonell. Jeg er godt på vei mot å bli kvitt tannlegeskrekken takket være henne. Nå slipper jeg å være flau over tennene mine og jeg er ikke redd for å komme tilbake. Nå kan jeg smile!” Les gjerne flere pasientomtaler på vår Facebook side.

Ta første steget

Vi tar tannlegeskrekk på alvor. Vi tar hensyn til deg og vil hjelpe deg. Du vil bli mottatt på en respektfull, varm og hensynsfull måte. Det får vi mye ros for. Senteret holder meget høy faglig kompetanse. Flere av våre tannleger publiserer jevnlig fagartikler i forskjellige fagtidsskrifter. Du vil derfor alltid bli tatt i mot av et profesjonelt tannhelseteam med høy faglig kompetanse.

Du er ikke alene. Tannlegeskrekk er et utbrett problem i befolkningen, og er i dag et anerkjent problem. Vi på Smil Tannlegesenter får ofte inn pasienter som lider av tannlegeskrekk (kalt odontofobi på fagspråket). Faktisk så mange som hver tiende pasient som kommer inn til oss lider av tannlegeskrekk. Jenter og gutter, barn og voksne kan ha tannlegeskrekk. Folk er forskjellige og graden av tannlegeskrekk vil naturligvis variere. De aller fleste av oss er kanskje litt engstelige og kan synes at det er litt ubehagelig å gå til tannlegen. Tannlegeskrekk, derimot, er noe helt annet. Alvorlig tannbehandlingsangst rammer enkelte spesielt hardt. Våre tannleger i Oslo har bred erfaring med pasienter som lider av ulike grader av tannlegeskrekk.

Bistand av erfaren psykolog

Tannlegeskrekk

Ingrid Blessom har lang erfaring innen tannlegeskrekk

Vi samarbeider med psykolog Ingrid Blessom. Det har vist seg å være et svært vellykket samarbeid med mange fornøyde pasienter. Ingrid Blessom jobber som psykolog og har lang og bred erfaring. Hun bistår oss, og sammen har vi behandlet mange pasienter. Ingrid er svært dyktig faglig, og en veldig behagelig og rolig person.Hun er medlem av Norsk Psykologforening (NPF), og følger strenge strenge retningslinjer når det gjelder taushetsplikt og konfidensialitet. Som pasient kan du føle deg trygg på at dette blir overholdt. Les gjerne mer om Ingrid på hennes webside.

Har du ikke vært hos tannlegen på lenge grunnet tannlegeskrekk? Tannlegeskrekk kan behandles!

Ta kontakt med oss

Vi opplever dessverre at flere pasienter med tannlegeskrekk ikke tørr ta kontakt med tannlegen. Det er her problemet for alvor melder seg. Et lite hull eller et lite problem med tannkjøttet kan raskt utvikle seg til alvorlige tilstander med infeksjoner, kraftig tannverk, eller i verste fall tenner som løsner. Disse tilstandene må behandles. Vi på Smil Tannlegesenter jobber intenst med informasjonsformidling for å hjelpe tannlegeskrekkpasienter til bedre munnhelse og bedre livskvalitet. Våre metoder er nøye testet og personlig tilrettelagt for hver enkelt. Tilbakemeldingene vi får er en kvalitets- og tillitserklæring.

Ta første steget

Våre tannleger har tilleggskompetanse i behandling av tannlegeskrekkpasienter. Vår tre-trinns FGO-metode er nøye testet og personlig tilrettelagt for hver enkelt.

Slik behandler vi din tannlegeskrekk

Vi tar tannlegeskrekk på alvor. Våre tannleger har tilleggskompetanse i behandling av tannlegeskrekkpasienter. Vi tilbyr individuelt tilpasset behandlingsplan i samråd med deg. Før en eventuell behandling starter vil vi gjennomføre beroligende samtaleterapi i rolige og behagelige omgivelser. Enkelte vil også få tilbud om beroligende medisiner. Du vil så få muligheten til å sitte i tannlegestolen uten noen behandling. Vi forteller deg hvordan vi arbeider for å gjøre deg kjent med omgivelsene. En eventuell behandling deles opp i mindre deler, der hvert trinn skal beherskes før vi går videre til neste.

”Jeg fjernet to visdomstenner hos Smil Tannlegesenter. Tannlegen var svært dyktig! Flinke, empatiske fagfolk, og fantastisk service! Anbefales på det varmeste, særlig hvis du har tannlegeskrekk.” Pasientilbakemelding fra 15. august 2017

Hver behandlingsdel utføres veldig forsiktig. På denne måten vil du som pasienten oppleve kontroll og mestring. Hos oss har du fullstendig kontroll over din tannbehandling. Du kan avbryte behandlingen når du måtte ønske det. Selvet behandlingen vil være smertefri. Du kan være trygg på at vi lytter til deg og legger tilstrekkelig med bedøvelse sånn at du ikke føler noe som helst smerte. Du kan gjerne ta med et familiemedlem eller en venn til behandlingen dersom du ønsker det. Vi finner en ekstra stol slik at vedkommende kan sitte inne på behandlingsrommet med deg hele veien. Du kan til og med ta med egen musikk som du kan høre på.

Vi samarbeider med psykologer og i spesielt vanskelige tilfeller av tannlegeangst tilbyr vi våre pasienter psykologbistand. Her vil du kunne dele tanker og opplevelser med psykologer som har lang fartstid i dette feltet. Vi har veldig god erfaring med denne metoden og har fått svært mange positive tilbakemeldinger fra våre pasienter. Vi tilbyr også behandling under narkose for de pasientene der denne metoden er hensiktsmessig. Da vil en anestesilege og sykepleier følge hele behandlingsforløpet.

Tannlegeskrekk_Oslo4

Henrik Eikås, overlege anestesi

Henrik Eikås, overlege anestesi ved Akershus universitetssykehus, er vår narkoselege. Ved alvorlig grad av tannlegeskrekk tilbyr vi tannbehandling under narkose. Henrik er helt unik, med en fantastisk god og varm personlighet.

Dette bør du gjøre dersom du lider av tannlegeskrekk

Det er likevel noen enkle grep du selv kan gjøre. For det første må du ta kontakt med oss og informere oss om din tannlegeskrekk slik at vi kan tilrettelegge for deg. Du kan gjerne fortell hvorfor – og hva du er redd for. Du kan kontakte oss via telefon 23 65 18 81, e-post (info@smiltannlegesnter.no) eller bare fylle ut kontaktskjemaet under. For å gjøre det enklere for deg tilbyr vi gratis og uforpliktende konsultasjon. Din tannlegeskrekk vil behandles, men du må være tålmodig. Ha tillit til oss. Vi tar hensyn til deg og kan hjelpe deg.

Etter endt tannbehandling

Etter endt tannbehandling, legger vi ved Smil Tannlegesenter stor vekt på forebyggende behandling. Vi samarbeider tett med tannpleier slik at du som pasient i fremtiden skal unngå nye munn- og tannsykdommer. Vi gir deg god, og forståelig, informasjon og vil følge deg opp jevnlig. Vi gir deg en plan over tiltak du selv kan gjennomføre for best mulig tannhelse. Hos oss blir du ivaretatt på den gode gamle måten.

Tannlegeskrekk og Helfo

Smil Tannlegesenter samarbeider tett med Helfo. Våre medarbeidere har nødvendig kunnskap og vil bistå deg med å få refusjon for din tannbehandling dersom du har krav på det. Store deler av dine kostnader i forbindelse med en tannbehandling kan bli refundert dersom dine plager faller inn under Helfo sine bestemmelser. Vi har direkteoppgjør med Helfo. Det betyr at du slipper å betale mer enn egenandelen om du f.eks trenger behandling for periodontitt, tannskade forårsaket av tanngnissing eller munntørrhet, operasjon av visdomstenner, osv. Tar du kontakt med oss kan vi gi deg informasjon rundt dine krav og rettigheter for refusjon.

Den norske tannlegeforening

Den norske tannlegeforening har laget en forening for pasienter med tannlegeskrekk/odontofobi, i tillegg til en egen Facebook-side. Foreningen heter NOFOBI, og står for Norsk Forening for Odontofobi. Her vil du kunne lese om dine rettigheter og høre erfaringer fra andre i mer eller mindre samme situasjon. Som du ser, du er ikke alene. NRK har sammen med Senter for odontofobi ved Universitetet i Bergen laget en artikkel med noen gode råd for deg som lider av tannlegeskrekk. Du kan les artikkelen her.

Ønsker du å hjelpe en som lider av tannlegeskrekk?

Vi opplever ofte at den første kontakten etter mange års fravær av tannlegebehandling blir tatt av en slektning eller en nær venn. Kjenner du noen som lider av tannlegeskrekk/odontofobi? Vær den støttende personen og oppmuntre til en bedre munnhelse, og dermed også økt livskvalitet. Du kan ta det første steget og kontakte oss på vegne av den som lider av tannlegeskrekk. Vi kan gå denne veien sammen.

Ta første steget

PASIENTTILBAKEMELDINGER

"Kan på det varmeste anbefale smil tannlegesenter. Hele behandlingen var smertefri, helt utrolig! Tannlegen tar seg tid til å forklare, noe som gjør behandlingen mindre skummel."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
"Tannlegen utstråler stor trygghet. Hun utførte behandlingen på en svært profesjonell måte. Selvet resultatet ble svært vellykket, jeg er meget imponert over hennes faglige dyktighet. Benytter også anledningen til å rose de andre på kontoret, for deres evne sammen med henne til å skape god stemning."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
“Rutinert, strukturert, hygienisk og profesjonell tannlege! Ikke minst, meget hyggelig og blid! Tannlegebesøk er ikke lenger en skrekk for meg takket være smil tannlegesenter.”
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag: kl. 07:30 – 20:00
Lørdag – søndag: kl. 10:00 – 16:00
Akutt tannlegevakt

23 65 18 81