Kontakt oss
Online Booking

Et godt behandlingstilbud for deg

Smil Tannlegesenter tilbyr pasienter som lider av alvorlig grad av tannlegeskrekk (odontofobi) behandling under narkose. Tilbudet er rettet pasienter som lider av tannlegeskrekk eller av en eller annen grunn ikke ønsker å bli behandlet i våken tilstand, dette til tross for mulighetene for vanlig lokalbedøvelse, lystgass, tabletter og andre tiltak. Andre indikasjoner kan være:

  • Særdeles brekningstendens
  • Allergi for vanlig bedøvelse
  • Ved sykdommer eller tilstander som gjør det umulig med vanlig tannbehandling

Visste du at…
Narkosebehandlingen foregår etter de samme prinsipper som ved et sykehus og overvåkes til en hver tid av anestesilege og -sykepleier. Om du er interessert i å høre mer om tannbehandling i narkose, er det bare å ta kontakt med oss.

Offentlige sykehus tilbyr også tannbehandling i narkose, men oftest med svært lang ventetid. Tilbudet er derfor vanligvis forbeholdt små barn og pasienter med særskilte medisinske behov. Vi arbeider med to narkoseleger med lang erfaring fra dette feltet; Stefan Hauptig (overlege i anestesi og intensivmedisin) og Henrik Eikås (overlege anestesi). Les gjerne våre pasientomtaler på vår Facebook side.

Norsk standard for anestesi

Norsk standard for anestesi

Hvordan fungerer narkose/anestesi?
Anestesi/ narkose (følelsesløshet mot smerte eller sanseinntrykk) minsker våkenhetsgraden i hjernen slik at bevisstheten og mange reflekser forsvinner. Man kjenner ikke smerte og har ikke noen oppfatning om hvor lenge man har sovet eller hva som skjer. Man merker kun om man er bevisst eller ubevisst. Anestesiteamet kontrollerer anestesien og regulerer hvor dyp ”bevisstløsheten” eller anestesidybden er. Målet er å optimalisere dybden til enhver tid slik at pasienten opplever en behagelig søvn uten unødvendig medisinering, som kan gi tregere oppvåkning og ”bakrus”. Innsovningen skjer i løpet av 2-3 minutter etter at du har lagt deg i stolen. Både smertestillende (remifentanil) og sovemiddel (propofol) gis intravenøst. Lokal anestesi benyttes i tillegg under inngrepet. Vi bruker hurtigvirkende medisiner som gir få postoperative problemer, som for eksempel kvalme. Oppvåkningen skjer gradvis i løpet av ca. 15 minutter etter inngrepet.

Rutiner ved behandling under narkose og pasientsikkerhet

Vi følger særskilt strenge sikkerhetsrutiner ved behandling av pasienter under narkose. Vårt anestesiteam er ansvarlig for de medisinske vurderingene. Våre team består av anestesioverlege med anestesisykepleier og tilfredsstiller kravene i Norsk Standard for Anestesi. Hensikten med Norsk standard for anestesi er å ivareta pasientsikkerheten gjennom å sikre tilfredsstillende anestesiologisk praksis i Norge. Pasienten skal stå i sentrum for all anestesiologisk virksomhet. Han/hun må derfor informeres og inkluderes i beslutninger, samt ha mulighet til å gi tilbakemeldinger som kan brukes til å forbedre pasientopplevelse og – sikkerhet.

Normalt består et anestesiteam av anestesilege og anestesisykepleier. Teamet kan forsterkes ved behov. Håndplukket, høyt kvalifisert og meget erfarent personell. Det gjennomføres obligatorisk konsultasjon hos en av våre tannleger, spesialister, eller narkoseoverleger. Under denne samtalen kartlegges dine behov og dine ønsker for behandlingen.  Helseskjema fylle ut, og vi går gjennom det sammen med deg. Enkelte diagnoser og tilstander krever ekstra tiltak og er viktig at vi får beskjed om. På bakgrunn av informasjonen vi innhenter vil anestesilegen planlegge narkosen. I god tid før selve operasjonsdagen er alle eventualiteter avklart slik at forholdene ligger til rette for en optimal tannbehandling i narkose. Personopplysninger og helseopplysninger forvaltes forsvarlig og i henhold til gjeldende forskrifter.

Mulige bivirkninger
Som ved alle behandlinger og medisinering finnes der bivirkninger også ved behandling under narkose. Anestesimidlene kan gi kvalme og oppkast. Det er sjeldent og vi forebygger dette så godt som mulig. Det er ikke hensiktsmessig å faste unødvendig lenge- følg derfor retningslinjene men overdriv ikke. Man kan få konsentrasjonsvansker og kan oppleve tretthet etter behandlingen. Derfor er det forbudt å kjøre bil (eller operere andre tunge maskiner), eller gjøre noe annet som utsetter deg selv eller andre for risiko rett etter behandlingen. Vurderingsevnen er også nedsatt, så man bør unngå å signere f.eks viktige dokumenter eller juridisk bindende avtaler samme dag. Spesielt hvis det gjøres operative inngrep og du må bruke smertestillende i etterkant kan det være godt å slappe av resten av dagen. Søvnforstyrrelser og mareritt kan også forekomme.

Velkommen til Smil Tannlegesenter

Smil Tannlegesenter er en av Oslos ledende tannlegekjeder, med klinikker i Nydalen og på Nationaltheatret. Vi har toppmoderne, digitalt og høyteknologisk tannmedisinsk utstyr, og tilbyr både allmenn og spesialistbehandling. Vi jobber for å kunne skape en langvarig og personlig relasjon med deg som pasient. Vi føler at det er avgjørende for en langsiktig god tannhelse. Hos oss vil du oppleve en avslappet atmosfære, med fokus på god informasjonsflyt og forståelige forklaringer.  Dette mener vi skaper et behagelig og trygt klima – både for deg som pasient, men også for den tannlegen som behandler deg. Smil Tannlegesenter er en Helfo-godkjent klinikk og bistår med eventuelle refusjoner du som pasient måtte ha krav på. Klinikkene holder åpent alle hverdager fra kl. 07:30 til 20:00. I tillegg holder vi åpent lørdager fra kl. 10:00 til 16:00. Dersom du trenger akutt hjelp er det bare å kontakte vår tannlegevakt. Vi tilbyr gode faktura- og delbetalingsløsninger for de som ønsker dette. I tillegg er vi en sertifisert klinikk og tilbyr tannforsikring via IF Skadeforsikring. Derfor er det lurt å gå til Smil Tannlegesenter.

Få time på kort varsel

PASIENTTILBAKEMELDINGER

"Kan på det varmeste anbefale smil tannlegesenter. Hele behandlingen var smertefri, helt utrolig! Tannlegen tar seg tid til å forklare, noe som gjør behandlingen mindre skummel."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
"Tannlegen utstråler stor trygghet. Hun utførte behandlingen på en svært profesjonell måte. Selvet resultatet ble svært vellykket, jeg er meget imponert over hennes faglige dyktighet. Benytter også anledningen til å rose de andre på kontoret, for deres evne sammen med henne til å skape god stemning."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
“Rutinert, strukturert, hygienisk og profesjonell tannlege! Ikke minst, meget hyggelig og blid! Tannlegebesøk er ikke lenger en skrekk for meg takket være smil tannlegesenter.”
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag: kl. 07:30 – 20:00
Lørdag – søndag: kl. 10:00 – 16:00
Akutt tannlegevakt

23 65 18 81