Kontakt oss
Online Booking

Din tannlege i Nydalen

– velkommen til Smil Tannlegesenter

Visste du at…

Smil Tannlegesenter er kåret til Nordens beste tannklinikk i 2019 basert på en tilfredshetsundersøkelse blant 108 klinikker i Norge, Sverige og Danmark. Les gjerne om utdelingen her.

Tannlege_Oslo_Nydalen_3

Tannlege Kristin Eppeland

Senteret holder et høyt faglig kompetansenivå. Flere av våre tannleger publiserer jevnlig fagartikler i forskjellige fagtidsskrifter, med reportasjer og intervjuer i Dagbladet, TV2Aftenposten, og NRK. Fagekspertisen har gjort Smil Tannlegesenter til en av de ledende tannklinikkene i Oslo. Les gjerne våre pasientomtaler på vår Facebook side.

På Smil tannlegesenter vil vi at pasientene våre skal tenke at de er på besøk, og ikke til behandling. Det får vi mye skryt for! Dette merker du som pasient, både på hvordan vi tar imot deg, og på hvordan vi jobber. På vår tannlegeklinikk i Nydalen møter du tannleger og sekretærer med faglig engasjement og erfaring. Vi holder til i trivelige og moderne lokaler midt i Nydalen, like ved Nydalen t-banestasjon (i BI-bygget). Våre tannleger er utdannet i Norge, og alle medlemmer av Den Norske Tannlegeforening. Vi har tilleggskompetanse innen behandling av pasienter med tannlegeskrekk.

En avslappet atmosfære med fokus på informasjonsflyt og gode forklaringer skaper et klima for deg som skal oppleves behagelig, godt og trygt. Vi gleder oss til å få deg på besøk!

Ser du etter en dyktig tannlege i Nydalen?

På vårt tannlegesenter i Nydalen jobber det tannleger med fokus på smertefri tannbehandling. Vi setter av god tid til deg – og din tannlege – slik at dere får en god og behagelig opplevelse av tannlegebesøket. Det får vi mye skryt for! Som pasient hos oss vil du oppleve å bli ivaretatt fra din første henvendelse. Vår tannhelsesekretær Camilla Mjørud vil rettlede deg under hele prosessen, svare på dine spørsmål, bestille time til deg på kort varsel, og står kort sagt til din disposisjon før, under og etter din tannlege behandling. Våre tannleger bruker god tid på grundig behandlingsplanlegging. Du vil oppleve at din tannlege vil gi deg forståelig informasjon underveis i hele behandlingen.

Få time på kort varsel

Moderne tannklinikk i hjertet av Nydalen

Moderne utstyr gir bedre behandling! For å kunne leve opp til pasientløftet vårt om bedre og mer behagelig behandling enn du kanskje er vant med, oppdaterer og oppgraderer vi det tekniske utstyret kontinuerlig og jakter hele tiden etter nye og mer skånsomme behandlingsmetoder.

Vår tannklinikk i Nydalen er utstyrt med det aller nyeste innen tannmedisinsk teknisk utstyr – med digitalisert tannrøntgen, panoramarøntgen (OPG), intraorale og ekstraoralt kamera og avansert mikroskop. Vi har TEMPUR tannlegestoler for ekstra behagelig tannlege opplevelse.

Vi er et tverrfaglig helseteam bestående av almenpraktiserende tannleger, spesialister, leger og psykologer. Vi er en av få klinikker som har spesialkompetanse innen en rekke behandlinger, herunder tannlegeskrekk og estetisk tannbehandling, som for eksempel skallfassetter, usynlig tannregulering, og tannbleking. Våre kjernepasienter kommer fra hele Oslo, med spesiell stor pågang fra Nydalen, Storo, Torshov, og Sagene.

Tannlege priser og refusjonsordninger

Tannlege_Oslo_Nydalen_5

Tannlege Anne Myrlund Vollstad

I enkelte tilfeller kan du som pasient ha krav på refusjon fra Helfo for deler av din tannlegebehandling. Eksempler på dette er ved tannkjøttsykdom (periodontitt), tannslitasje, ekstrem munntørrhet, skadde tenner på grunn av ulykke, og visdomstann kirurgi. Våre tannleger er grundig kurset i Helfo-sine refusjonsordninger, og vil hjelpe deg med å avklare dine rettigheter. I tillegg har vår tannklinikk direkteoppgjør med Helfo, noe som betyr at vi tar oss av all papirarbeid for deg. Alle pasienter får et skriftlig kostnadsoverslag, uansett. I dette kostnadsoverslaget vil det tydelig fremgå eventuelle refusjonsbeløp, og din egenandel.

Et bredt spekter av tannbehandlinger

Smil Tannlegesenter er en tannlegeklinikk for alle. Enten du ønsker en vanlig tannlege undersøkelse, eller om du har større behandlingsbehov. Vi har tett samarbeid med spesialister, kirurger, og tilbyr alt fra forebyggende tannbehandlinger, til estetiske tannbehandlinger. Les om våre tilbud under

Akutt tannlegevakt

Vi tilbyr akutt tannlegevakt. Vi har utvidede åpningstider ved vår tannlege klinikk og holder åpent på dagtid og kveldstid. Vi holder også åpent lørdager og søndager. Dersom uhellet er ute kan du ringe vår tannlegevakt oss på tlf 23651881

Forebyggende tannpleie 

Ved forebyggende tannpleie tilbyr vår tannlege klinikk tannrens, røntgenbilder og komplett undersøkelse av din tannhelse. Dette inkluderer:

  • TMD-kjeveundersøkelse
  • Kontroll av bitt
  • Kontroll av slimhinne og tunge
  • Undersøkelse av tenner og periodontium
  • Subgingvial scaling av alle områder
  • Vi tar også bakterieprøver ved tannkjøtt sykdommer.

Vi tilbyr Airflow behandling. Airflow fjerner misfarging på overflaten av tennene, som kan komme av for eksempel snus, kaffe, te, og røyk. Tannlegen vil gi deg informasjon og demonstrasjon av hjelpemidler til god tannhygiene.

Hvite tannfyllinger

Din tannlege vil lage tannfyllinger dersom du har et kariesangrep som har gått gjennom emaljen på tannen. Tannlegen benytter ulike typer tannfyllingsmateriale, som blant annet kompositt (plast), porselen- og gullinnlegg. Amalgam brukes ikke lenger som fyllingsmateriale, grunnet negative helseeffekter. Har du amalgam fyllinger kan en tannlege skifte ut disse for deg. Tannlegen gjør en faglig vurdering for å kunne tilby deg den mest optimale behandlingen.

Tannfyllinger i plast egner seg best for små og mellomstore hull. En tannbehandling med plastfylling gjøres gjerne ferdig på ett besøk. Fyllinger med porselen krever at man tar avtrykk av tennene for så å sende dette til en tanntekniker. Når tannlege klinikken mottar porselensfyllingen igjen blir så denne sementert til tannen. Fargen på porselenet tilpasses fargen på tannen og gir ofte et estetisk godt resultat. Dersom du ønsker tannbleking bør du informere tannlegen din om dette, slik at fargen på porselen tannfyllingen tilpasses deretter.

Rotfylling – endobehandling

En rotfylling av en tann gjøres når tann-nerven er blitt skadet eller død som følge av en bakterieinfeksjon. En behandling med rotfylling innebærer at din tannlege avdekker og fjerner årsaken til en tannskade, som kan komme av for eksempel karies. Tannlegen vil rense ut nerven og erstatte med hvit fylling, eller en krone. Vi benytter spesialinstrumenter for å rense rotkanalene grundig, i tillegg bruker vi antibakteriell skyllevæske. Gevinsten ved rotfylling er at en har bevart en tann kosmetisk og funksjonelt. Behandlingen utføres som oftest med lokalbedøvelse og er smertefri, dermed er det ingen grunn til å være engstelig for at behandlingen skal gjøre vondt.

Kroner, broer, skallfasetter

Hvis du har en eller flere ødelagte tenner kan de repareres med kroner. Ofte har man så lite igjen av tannen at en hvit fylling ikke vil gi en optimal løsning. Tennene dine blir som nye med kroner. Vi benytter metallfri porselenskrone med Zirkonium. Dette er det nyeste og mest moderne innen porselenskroner. Den er gjennomhvit og gir en fin estetisk behandling. Porselenskronen tåler stor påkjenning og gir deg nye, hvite tenner. Her samarbeider vi med dyktige og erfarne tannteknikere for optimal resultat. Vi tilbyr også ren porselenskrone.

En bro, eller tannbro, er en tannrestaurering som kan være et godt alternativ til å erstatte én eller flere tenner. Du vil naturligvis ha en farge på broen som er så lik de andre tennene dine som mulig. Fint om du da har vurdert tannbleking i forkant.

Misfarginger på tennene, mellomrom mellom tennene, ujevne tenner, eller stygge fyllinger kan behandles med skallfasetter. Skallfasetter er nå en vanlig form for kosmetisk tannpleie.

Implantat

Et implantat er en kunstig rot av metall, som settes inn i kjevebeinet. Før et implantat kan settes inn vil din tannlege foreta en rekke grundige undersøkelser. Nesten alle tapte tenner kan erstattes med implantat. Tannimplantatet er en liten skrue som opereres inn i kjevebenet der det mangler en tann, og en krone blir satt på toppen til slutt. Dette kan erstatte en tapt tann. Fordelen med implantatbehandling er at tennene ved siden ikke berøres, i motsetning til behandling med tannbro.

Kjeveleddsproblemer

Enkelte får problemer med smerter i kjeveleddene, noe som kan medføre stiv nakke og hodepine. I slike tilfeller vil du få laget en spesialtilpasset biteskinne som du bruker om natten.

Tannbleking

Vi tilbyr tannbleking. Tannbleking er en sikker og skånsom metode for å få hvite tenner. Du vil få tilpasset en skinne som du fyller med blekegel og ligger med om natten. Du gjentar prosedyren til du er fornøyd med resultatet. Blekeskinnene kan brukes om igjen senere dersom du ønsker å gjenta behandlingen. Fordelen med hjemmetannbleking er at du selv bestemmer hvor hvite dine tenner skal bli. Du stopper helt enkelt med behandlingen når du er fornøyd med resultatet. Les mer om vår tannbleking.

Få time på kort varsel

Tannlege spesialister

Vår tannlege klinikk samarbeider med en rekke spesialister og kirurger for å kunne tilby et komplett spekter av tannbehandlinger. Det kan være store oppbygninger med kroner og broer, store og alvorlige infeksjoner i tannkjøtt, eller kompliserte tanntrekkinger. I enkelte tilfeller har du som pasient rett på refusjon for deler av din tannlege behandling. Din tannlege er grundig kurset og kan hjelpe deg med å avklare om du har rett på refusjon.

Direkte oppgjør med Helfo

Vår tannlegeklinikk har direkteavtale med Helfo. Det betyr at du som pasient slipper å legge ut for den delen av regningen som trygden dekker, og du slipper å søke Helfo om refusjon i ettertid. Dette arbeidet tar vi oss av. Helfo dekker tannlegeutgifter for enkelte pasienter som faller inn under deres betingelser. På denne lenken finner du en oversikt over tilstander/tilfeller som kan gi rett til refusjon fra folketrygden/Helfo.

Slik finner du oss i Nydalen

Nydalen

Sandakerveien 116, 0484 Oslo

Vår tannlege klinikk ligger i 2. etasje i Sandakerveien 116 i Nydalen, i selvet bygget til Handelshøyskolen BI. Sandakerveien 116 har beliggenhet midt i smørøyet av Nydalen, i nærheten av Gullhaug Torg, Storo og Nydalen T-banestasjon.

Tannlege klinikken har enkel adkomst for bil fra Ring 3 og Oslo sentrum, i tillegg til gangavstand til alle kollektivtilbudene i området, herunder Nydalen t-banestasjon, taxiholdeplasser, buss- og togforbindelser. Nydalen har et godt utbygget sykkelveinett, med sammenhengende gang- og sykkelvei langs Akerselva, fra Grünerløkka til Maridalen.

Nydalen fremstår i dag som et levende, fremtidsrettet, spennende bydelssentrum, og benyttes av stadig flere av Oslos innbyggere. Mange har fått øynene opp for hva som faktisk finnes her av kultur- og fritidstilbud, sammen med et variert bedriftsmangfold og miljø. Alt av servicetilbud, samt Storo Shoppingsenter ligger i umiddelbar nærhet.

PASIENTTILBAKEMELDINGER

"Kan på det varmeste anbefale smil tannlegesenter. Hele behandlingen var smertefri, helt utrolig! Tannlegen tar seg tid til å forklare, noe som gjør behandlingen mindre skummel."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
"Tannlegen utstråler stor trygghet. Hun utførte behandlingen på en svært profesjonell måte. Selvet resultatet ble svært vellykket, jeg er meget imponert over hennes faglige dyktighet. Benytter også anledningen til å rose de andre på kontoret, for deres evne sammen med henne til å skape god stemning."
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no
“Rutinert, strukturert, hygienisk og profesjonell tannlege! Ikke minst, meget hyggelig og blid! Tannlegebesøk er ikke lenger en skrekk for meg takket være smil tannlegesenter.”
Pasienttilbakemelding fra legelisten.no

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag: kl. 07:30 – 20:00
Lørdag – søndag: kl. 10:00 – 16:00
Akutt tannlegevakt

23 65 18 81

Gjør en avtale

Camilla Schjelderup Mjørud er vår daglig leder. Hun er svært dyktig og hyggelig. Ring henne på telefon 23 65 18 81 om du har spørsmål eller tilbakemeldinger. Det blir hun glad for.

Bestill Time