En svart pil som peker ned på en hvit bakgrunn.

Oralkirurgi i Oslo

Spesielister innen oralkirurgi i Oslo

Smil Tannlegesenter tilbyr spesialistbehandling hos oralkirurg. Vi tar imot pasienter både med og uten henvisninger for implantat og oralkirurgi, og tilbyr timer uten ventetid. 


Vi kan tilby behandling med toppmoderne utstyr, og har sentral beliggenhet i Oslo. Vi har klinikker både på Nationaltheatret, Nydalen, Løren, Bjørvika og Bekkestua.

Tannlege viser frem tenner til en pasient hos Smil Tannlegesenter i Oslo

Henvisning

Er du helsepersonell og ønsker å henvise? Vi tar imot henvisninger fra kollegaer fra hele Norge. Du kan trygt og enkelt laste opp din henvisning digitalt. Våre spesialister bistår med store og små behandlinger innen tannbehandling i narkose, endodonti, ortodonti, og oralkirurgi.

?

Spør tannlegen om hva som helst

Tannlegene våre ønsker å hjelpe deg, uansett hva det er du lurer på. Få svar på kort tid!


Refusjon hos Helfo

For oralkirurgisk behandling dekkes deler av utgiftene av Helfo. Smil Tannlegesenter har direkteoppgjør med Helfo. For deg som pasient betyr det at du kun betaler en egenandel for tilfeller der Helfo dekker deler av tannlegebehandlingen.


Du som pasient slipper å forholde deg til regelverket eller papirarbeidet. Dette håndteres nemlig elektronisk av din tannlege og oralkirurg.

Logoen til Resurs Bank

Gode råd og tips etter tanntrekking

Kroppen oppfatter alle kirurgiske inngrep – også tanntrekking – som en skade som må repareres. For å få minst mulig plager etter tanntrekking, er det derfor viktig å vite litt om hva som skjer etter at man har trukket en tann.

  • Direkte etter tanntrekking

    Hvis du har fått en bitekompress fjernes denne etter 30 minutter. Ta smertestillende tablett(er) med litt vann så snart som mulig. Ikke spis, drikk eller skyll munnen på de første tre timene. 



    Du bør heller ikke røyke etter tanntrekking. Benytt heller ikke sugerør de neste syv dagene, for å unngå trykk i munnen. 



    Ved å følge disse rådene forebygges smertene som kommer når virkningen av lokalbedøvelsen går ut (som regel ¾ –to timer etter inngrepet). Muligheten for å få betennelse i såret reduseres da vesentlig.

  • Kan jeg spise etter tanntrekking?

    Du bør ikke spise, drikke, skylle munnen eller røyke de første tre timene etter tanntrekking. Vi anbefaler at du de nærmeste par dagene spiser flytende eller myk mat – gjerne kald. 



    Røyking reduserer tilhelingsevnen og øker risikoen for å få betennelse i etterkant. Hold deg derfor unna sigaretter rett etter operasjonen.

  • Hva med blødning etter tanntrekking?

    Det første døgnet etter trekking av en tann er det ikke uvanlig at det blør litt. Hvis du synes at det blør for mye, kan du legge kompress (trykk) på såret. 



    Dette kan du f. eks. gjøre ved å bite en gasstampong hardt sammen i 30 minutter. Ikke skyll med vann. Ta kontakt med din tannlege dersom blødningen ikke stopper.

  • Får jeg mye vondt etter tanntrekking?

    Når bedøvelsen går ut etter noen timer, vil det normalt gjøre litt vondt i området. Smerten er som regel sterkest de første timene etter operasjonen. 



    Ta derfor smertestillende midler før bedøvelsen går ut. Følg angitt dose anbefalt av tannlegen.

  • Blir jeg hoven etter tanntrekking?

    Ved omfattende kirurgiske behandlinger i munnen (ikke vanlig tanntrekking) kan det oppstå hevelse i både munn og ansikt. Etter inngrepet vil kroppen sette i gang en reparasjon, og det er dette som fører til hevelse. 



    Hevelsen topper seg etter to døgn, for å så avta gradvis. For å unngå eller minske hevelse kan man legge en ispose på den delen av ansiktet hvor hevelsen er. En ispose skal kun brukes på operasjonsdagen og ikke dagen etter.



    Isposen skal brukes 15 minutter av gangen med 15 minutters pause. En ispose vil kunne forhindre at en hevelse blir ubehagelig stor, hvis man følger anbefalingen over. 



    Lag en ispakning ved å legge isterninger i en plastpose. Lukk deretter posen og legg et vått håndkle rundt den.

  • Kan jeg gape etter tanntrekking?

    Hevelsen, som ikke behøver å ha noe med betennelse å gjøre, kan ofte gi gapebesvær og må betraktes som en normal følge av inngrepet. Iblant oppstår det en viss stivhet i kjevemusklene etter fjerning av visdomstenner i underkjeven. 



    Stivheten medfører at du ikke kan gape så høyt som du pleier. Dette er en normal reaksjon som vanligvis ikke trenger noen behandling. I løpet av 1 til 2 uker skal du kunne gape normalt igjen. 



    Kontakt din tannlege hvis du synes at det tar for lang tid før du kan gape normalt igjen.

  • Får man alltid blåmerker etter tanntrekking?

    Hos noen kan det forekomme blåmerker i ansiktet eller i hake/hals-regionen etter trekking av tenner. Dette forekommer spesielt hos eldre mennesker og de som bruker blodfortynnende medisiner.  



    Det er ikke farlig å få blåmerker, og de vil forsvinne uten behandling etter en ukes tid.

  • Er det farlig hvis jeg får feber etter tanntrekking?

    Det første døgnet er det helt normalt om kroppstemperaturen stiger en anelse. Du bør kontakte din tannlege hvis temperaturen stiger ytterligere neste dag. 



    Alle symptomer vil normalt avta innen 4 til 7 dager etter tanntrekking.

  • Er det nor spesielt jeg må tenke på med munnhygiene etter tanntrekking?

    Omhyggelig munnhygiene er en forutsetning for god sårtilheling. Puss tennene, men unngå såret og eventuelle sting. Bruk gjerne et desinfiserende skyllemiddel, hvis du har fått dette ordinert fra din tannlege. 



    Følg tannlegens anvisninger. I motsetning til sår på huden, kan sår i munnen normalt sett ikke forbindes. For at såret skal kunne hele så raskt som mulig uten komplikasjoner, er det viktig at du følger instruksjonene ovenfor.

Velkommen til Smil Tannlegesenter

Smil Tannlegesenter har fem toppmoderne tannklinikker i Oslo. Du finner oss på Nationaltheatret, Nydalen, Løren, Bjørvika, og Bekkestua.

Våre tannleger er alle utdannet i Norge, og medlemmer av Den Norske Tannlegeforening. Vårt tannlegekontor har TEMPUR-tannlegestoler, dempet lyd og behagelig lys. Vi har store og romslige behandlingsrom som er frie for ‘’tannlegelukt’’. Vi samarbeider tett med spesialister, psykologer og anestesileger for å kunne tilby et bredt spekter av tannlegetjenester. Våre kjernepasienter kommer fra hele Oslo, med spesiel stor pågang fra Majorstuen, Frogner, Nydalen, Torshov, Sagene, og Røa. Velkommen til oss.

Få time på kort varsel

Spørsmål og svar
  – Oralkirurgi


  • Hva gjør en oralkirurg?

    Oralkirurgen har spesialistutdanning innen oral kirurgi og oral medisin. Oralkirurgen mottar vanligvis henvisninger fra allmenntannleger, og kan utføre en rekke behandlinger:


    • Operasjon av visdomstenner og tannrøtter
    • Operasjon av rotbetennelser (rotspissamputasjon) og cyster
    • Implantatbehandling
    • Behandling av slimhinnelidelser med vevsprøve (biopsi)
    • Behandling av lidelser i kjeveledd
  • Er det noen komplikasjoner med oralkirurgi?

    Ethvert kirurgisk inngrep har en viss risiko for komplikasjoner. Ved tannoperasjoner er de vanligste komplikasjonene hevelser, blåmerker, etterblødninger og infeksjon i operasjonssåret. 


    Disse komplikasjonene lar seg vanligvis lett behandle. Noen ganger hender det at nervene i underkjeven pådrar seg skade. Dette viser seg ved at følelsen i halve underleppen og den ene siden på tungen ikke kommer – eller bare delvis kommer – tilbake. 


    Denne komplikasjonen er sjelden (forekommer hos færre enn 1 av 100), og går vanligvis over etter noen måneder. 

  • Kan man gape etter tanntrekking?

    Det første døgnet etter trekking av en tann er det ikke uvanlig at det blør litt. Hvis du synes at det blør for mye, kan du legge kompress (trykk) på såret. 


    Dette kan du f. eks. gjøre ved å bite en gasstampong hardt sammen i 30 minutter. Ikke skyll med vann. Ta kontakt med din tannlege dersom blødningen ikke stopper.

Share by: